Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Όλα τα αγόρια είμαστε ίδια Νο1

Αλήθεια Νο1:
Όλοι ξύνουμε τα μπαλάκια μας. Κάποιοι κρυφά, κάποιοι μέσα από την τσέπη του παντελονιού και κάποιοι αδιάκριτοι το κάνουν σαν τον Michael Jackson.
Αλήθεια Νο2:
Όλοι έχουμε μετρήσει το μήκος του "ανδρισμού" μας ανήσυχοι μήπως δεν εμπίπτει στα στάνταρ του Κάμα Σούτρα.
Αλήθεια Νο3:
Όλοι αυνανιζόμαστε, ενίοτε όλοι μέρα μάλλον για να ανακαλύψουμε τα όριά μας.

Όλοι είμαστε ίδιοι Νο6

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων. Αυτοί που λένε "Οκτώβρης" και αυτοί που λένε "Οκτώμβρης". Το σωστό είναι το πρώτο. Έχω φίλο εγώ τον Χρη και ξέρω!

Όλοι είμαστε ίδιοι Νο5


Καλοκαίρι είναι και όλοι μας λαχταράμε ένα ωραίο παγωτό. Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο του ψυγείου στο μαγαζάκι της γειτονιάς μας θα διαλέξουμε το καλύτερο παγωτό (που συνδυάζει όγκο και γεύση) και θα υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι δεν θα το δαγκώσουμε για να κρατήσει η απόλαυση όσο το δυνατόν περισσότερο. Όμως μετά τα πρώτα γλειψίματα με τη γλώσσα (συνήθως 7) θα αρχίσουμε να δαγκώνουμε με μανία, ανίκανοι να σταματήσουμε.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Όλοι είμαστε ίδιοι Νο4


Όλοι μας έχουμε βράσει μακαρόνια. Ε, όταν ρίχνεις τα μακαρόνια από την κατσαρόλα στο τρυπητό για να στραγγίξουν, πάντα θα μείνει ένα μακαρόνι κολλημένο στον πάτο της κατσαρόλας.
Αν έχεις καταφέρει να μη σου συμβεί αυτό, παρακαλώ στείλε μου τι μάρκα κατσαρόλες έχεις.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Λαθεμένες αλήθειες Νο1


Το ανθρώπινο γένος είναι προϊόν της μίξης εξωγήινου και γήινου DNA, σύμφωνα με τελευταία ανακάλυψη του Αμερικανού επιστήμονα και γενετιστή Ρούντολφ Καλανγκάρι. Το συμπέρασμά του στηρίζεται στα πρόσφατα ευρήματα γενετικού υλικού σε πέτρωμα που προέρχεται από τη ζώνη μετεωριτών. Το πέτρωμα (Α.1036) περισυνελέγη κατά τη διάρκεια αποστολής του μη επανδρωμένου σκάφους Alexander 1 και φαίνεται να είναι θραύσμα από τον πλανήτη Νιμπίρου. Το DNA που δεσμεύτηκε από το πέτρωμα έχει 88% αντιστοιχία με το ανθρώπινο γονιδίωμα. Το υπόλοιπο 18% του DNA έχει ομοιότητες με το γονιδίωμα του Obtanim alchalea ενός βακτηριδίου που κατοικεί υποθαλάσσια, σε μέρη με ηφαιστειακή δραστηριότητα κι όπου υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις θειικών αλάτων. Η ανακάλυψη του δρ. Καλανγκάρι έχει δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση στην επιστημονική κοινότητα και δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν λόγο για μια καλοστημένη φάρσα. Από τη πλευρά του ο ίδιος ο επιστήμονας απαντά πως οι αποδείξεις είναι αδιάσειστες και παραπέμπει τους διαφωνούντες στη μελέτη του, που έχει ήδη δημοσιευτεί σε όλα τα επιστημονικά περιοδικά. Συγκεκριμένα παραπέμπει στοιχεία κατά τα οποία το εξωγήινο DNA έχει ηλικία 230 εκατομμυρίων ετών πολύ πριν αναπτυχθεί πολύπλοκη μορφή ζωής στη Γη. Ο αντίλογος αντιτείνει ότι η χρονολόγηση του DNA έγινε με τη μέτρηση της ημίσειας ζωής του ραδιενεργού άνθρακα του πετρώματος και όχι του ίδιου του γενετικού υλικού. Επίσης, είναι γνωστό ότι αυτή η μέθοδος χρονολόγησης μπορεί να έχει μεγάλες αποκλίσεις της τάξης του 15-20%.
Στο θέμα παρενέβη σήμερα και ο Αμερικανός πρόεδρος J F Kennery που είναι και προσωπικός φίλος του δρ. Καλανγκάρη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ψυχραιμία από πλευράς των επιστημόνων μέχρις ότου γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες της ανακάλυψης. Πάντως ο αντίκτυπος των τελευταίων γεγονότων στην ανθρώπινη κοινωνία είναι μεγάλος. Ειδικά μετά το συμβάν στην αποστολή της NASA στον Άρη, όπου 3 αστροναύτες έχασαν τη ζωή τους, και με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για επίθεση από κάποιο ανθρωποειδές, η ανησυχία του κοινού έχει μεγαλώσει. Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας είναι το γκάλοπ της MeSSeG που έγινε για λογαριασμό του CNN και παρουσιάζει το 35% των Αμερικανών θετικό στην αύξηση των δαπανών για αμυντικό εξοπλισμό απέναντι σε πιθανές εξωγήινες επιθέσεις.