Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Όλοι είμαστε ίδιοι Νο8

Υπάρχουν δύο τύποι ανδρών όσον αφορά τη χρήση δημόσιων wc. Αυτοί που επιλέγουν τις λεκάνες τοίχου και οι αυτοί που επιλέγουν τις κανονικές με πόρτα. Οι δε τελευταίοι αν όλες οι καμπίνες είναι πιασμένες θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι κάποια να αδειάσει μην κάνοντας εκπτώσεις στην απαίτηση για προσωπικό χώρο. Επίσης είναι γεγονός πως όταν δεν κλείνει σταθερά η πόρτα, την κρατούν κλειστή με το πόδι ή τοποθετούν το σώμα τους έτσι ώστε αν μπουκάρει κανείς να μην ανοίξει ολόκληρη.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Χαρτί Νο1

Κάποιες φορές πάω στην τουαλέτα του φίλου μου του Χρήστου. Πάντα έχει περιοδικά και βιβλία πάνω στο πλυντήριο για να διαβάζει όταν χέζει.
Παίρνω ένα και το ξεφυλλίζω. Μου είναι δύσκολο να συγκεντρωθώ στο διάβασμα όταν σφίγγομαι να βγει η κουράδα.
Ο φίλος μου ο Χρήστος πάντα έχει ένα παχύ χαρτί τουαλέτας καλής ποιότητας. Αυτό και τα βιβλία είναι από το ίδιο υλικό, ίσως και από το ίδιο δέντρο του Αμαζονίου.
Παίρνω το κωλόχαρτο και γράφω δυο λέξεις. Νιώθω ικανοποίηση. Τώρα το κωλόχαρτο έχει άλλη αξία. Κόβω το γραμμένο χαρτί και σκουπίζω τον κώλο μου. Τώρα χαμογελάω μόνος μου.
Έτσι είναι και οι άνθρωποι. Φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, μόνο που κάποιοι έχουν μεγαλύτερη αξία, ενώ οι υπόλοιποι είναι για να κάνουν τις βρωμοδουλειές. Είναι για να σκουπίζονται οι κώλοι αυτών που αξίζουν.